Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta Michele Reverdito Barolo La Morra 2010

Tenuta Michele ReverditoBarolo La Morra 2010

Italien, Piemonte, 750 ml, 14%

100 procent nebbiolo från La Morra som anses ge de mest eleganta vinerna i Barolo. Michele Reverdito jobbar ekologiskt i vingården utan ogräsbekämpning eller konstgödsel. Årgång 2010 anses vara en av de absolut bästa de senaste decennierna och det märks på vinet!

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Doften är mycket stor med inslag av rosor, tjära, körsbär, plommon, hallon och mineral. Smaken är fyllig med kraftfulla tanniner, frisk fruktsyra och imponerande längd.

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1-3 timmar

Så tycker experterna

Dina Viner
93p 93 p Ett riktigt FYND ++!

Ett djupt, rikt och fylligt vin från Piemonte med torr, mörkröd frukt, bra balans, bra syra och inslag av mörka körsbär, tranbär, violer, mörk choklad, te, ceder, granatäpple, balsamvinäger, mineraler och fat.

VinAvisen
5p/6

En riktigt bra rött vin med en fin struktur, god tanniner, en härlig frukt, fin krydda och en lång, fruktig eftersmak. Det kan drickas nu, men låt den gärna vila några år.

Ekstra Bladet
92p 92+ p Bra Köp!

Mycket fruktig doft särskilt av jordgubbar, nästan pinot noir-liknande. Extremt elegant med mjuka tanniner. Mogna svarta körsbär, tobak, vanilj och kryddor. Mycket tillgänglig med en fint fruktig eftersmak.

Barolo sägs vara de stora och burdusa vinerna, men jag vill mer översätta dem som en liten, snäll jätte som är väldigt angenäm. Vinets färg och utstrålning är elegant, lite rosenfärgat och doften är väldigt höstig så man vill gärna dricka Barolo under höstperioden. Smaken är stram, men ändå fyllig, elegant och välbalanserad. Vinet är långt, det sitter kvar och smakar mycket och länge. Varför inte äta en rödvinsrisotto med lite Portobello och tunt skivad Serrano- eller Parma-skinka till?

KentJohansson
Gastrovin

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till kraftiga, gärna feta, rätter av fläsk eller fågel samt till nötkött, vilt eller lamm. För recept klicka på länkarna nedan.

Producenten

1999 tog den unge Michele Reverdito över denna vingård och året efter stod den hypermoderna källaren klar. Detta är ett familjeföretag där det mesta görs för hand. Michele har god hjälp av sin syster Sabina samt mor och far, Maria och Silvano. Vinmakaren Michele Reverdito har 40 hektar till sitt förfogande, i och kring Barolo, varav 20 ligger i La Morra, Serralunga d’Alba och Verduno. Nämnvärda vingårdar är Moncucco, Codane och Butti. Man odlar druvsorterna nebbiolo, barbera, dolcetto och den gröna pelaverga. Den årliga produktionen ligger på 70 000 flaskor. Gambero Rosso skriver: "Det är inget som stoppar Reverdito i hans strävan att utveckla sina viner och sin gård. Reverditos viner bjuder på karaktär och djup till rimliga pengar."

http://www.reverdito.it/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du