Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Liversan Chateau Liversan Vertikal 2016-2021 i OWC6

Chateau LiversanChateau Liversan Vertikal 2016-2021 i OWC6

Frankrike, Haut-Médoc, 750 ml, 13%

En vertikal- eller mixad-låda från ett av våra favoritslott i Haut Médoc i Bordeaux. Château Liversan ligger vid Saint-Sauveur, väster om Pauillac i närheten av världsberömda egendomar som Pontet Canet, Grand Puy Lacoste och Lynch Moussas. Och egendomen har blivit en av våra största kundfavoriter. O···

Låda (6 st)

1 614 kr

Flaskpris 269 kr Ord. pris 1 914 kr
Smaknotering

Drickes
2024-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
93p "A very classic Haut-Médoc"

A very classic Haut-Médoc with plenty of moderately dry tannins, rather bold mixed currants and lively acidity. Long, fresh and mineral finish. Drink or hold.

Årgång 2016

James Suckling
90p "This is really supple and delicious"

This is really supple and delicious with plum, tobacco and hazelnut aromas and flavors. Medium body, round and easy tannins and a savory finish. A blend of 45% merlot, 45% cabernet sauvignon, 7% cabernet franc and 3% petit verdot. Drink or hold.

Årgång 2017

James Suckling
92p "Very polished and crafted"

Blueberry and cherry with some walnut and lavender on both the nose and palate. Medium to full body, creamy tannins and a fresh, vivid finish. Very polished and crafted. Drink in 2023.

Årgång 2018

James Suckling
90p "Its medium-bodied with an outstanding tannin backbone that follows through to a medium finish"

This is a solid red with currant, dark-plum and chocolate aromas and flavors. It’s medium-bodied with an outstanding tannin backbone that follows through to a medium finish. Slightly steely. Drink after 2023.

Årgång 2019

James Suckling
90p "Green olives, plums and cassis to the nose with some roasted spices"

Green olives, plums and cassis to the nose with some roasted spices. This is a medium-bodied Haut-Medoc with firm, chewy tannins and a transparent, almost mineral finish. Drink now.

Årgång 2020

James Suckling
89p "Chocolate biscuits, cherries and grilled strawberries on the nose"

Chocolate biscuits, cherries and grilled strawberries on the nose. It’s medium-bodied with fine-grained tannins. Sleek and clean, if a little light in the center. Drink in 2024.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

En omtyckt egendom som gör klassisk Bordeaux till ett mycket bra pris.

Vi hittar Château Liversan i kommunen Saint-Sauveur som gränsar till Pauillac i öster med Château Pontet Canet och Château Grand Puy Lacoste som nära grannar. Egendomen klassificerades som en Cru Bourgeois 1932 och håller fortfarande mycket hög klass med klassiska viner (svarta vinbär och blyerts) till ett mycket bra pris.

De första ägarna var familjen Marquis de Latresne på 1700-talet och därefter följde en mängd olika ägare. 

Liversan köptes av familjen Polignac 1984 (Prince Guy de Polignac - släkting till kungafamiljen i Monaco) efter att de hade sålt sin del i Champagnehuset Pommery. Egendomen, som då var i ganska dåligt skick, renoverades efter hand till en modern anläggning.

Efter en familjetragedi i början av 1990-talet sålde familjen av en del av egendomen till de förra ägarna, Boncampe, och sedan drev man slottet tillsammans. Men från 1995 var det familjen Lapalu som skötte egendomen. 1996 skapade man Les Trois Châteaux som inkluderade förutom Liversan, Patache d'Aux och Lacombe Noaillac. 

Sedan 2010 ingår Les Trois Châteaux  i Antoine Moueix stall. Man har gjort omfattande investeringar i såväl vineriet som vingårdarna. Sedan 2019 sköts egendomen som ett joint venture tillsammans med kinesiska Changyu.

Liversan är på 50 hektar och är klassad som en Cru Bourgeois. Rankorna är planterade i ett sammanhängade block på sandigt-siltigt grus ovanpå grusig lera med inslag kvartsfraktioner och kalkstensfragment - dvs den jordmån som gjort Haut-Médocs egendomar så berömda. Huvudvinet brukar göras på på en blandning av cirka 50% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon kompletterat med Cabernet Franc och Petit Verdot.

Vinet lagras på franska ekfat varav 25 % på nya fat, 25 % på ett år gamla fat, 25 % på två år gamla fat och 25 % på tankar i 12 till 14 månader. Vinet brukar beskrivas som väldigt typiskt för området med fin lagringspotential och där kärnan är finess och elegans och inte bara kraft. Välkända Derencourt Consultants anlitas vid vinmakningen.

Så smakar vinerna från Château Liversan

Egendomen gör klassisk lagringsbar Haut Médoc vilket innebär ganska kraftfulla viner med smaker av mörka bär (svarta vinbär och plommon) och med inslag av blyerts och cigarrlåda (ekfat). Vinerna har en fin struktur med både balans och finess och kan lätt lagras i 5 till 10 år för den som så önskar och har möjligheterna.

Mat till vinerna från Château Liversan

Vinerna från Château Liversan gör sig utmärkt till det traditionella franska köket med mycket kött och vilt. Men de välbalanserade och finessrika smakerna gör också att det är lätt att para egendomens viner med lite mer smakrika grönsaksrätter.

http://ventedirecte.domaines-lapalu.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du