Filtrera & anpassa

Chateau Liversan

En omtyckt egendom som gör klassisk Bordeaux till ett mycket bra pris.Vi hittar Chteau Liversan i kommunen Saint-Sauveur som gränsar till Pauillac i öster med Chteau Pontet Canet och Chteau Grand Puy Lacoste som nära grannar. Egendomen ...

Läs mer om Chateau Liversan
Dölj atlas

Mer om viner från Chateau Liversan

En omtyckt egendom som gör klassisk Bordeaux till ett mycket bra pris.

Vi hittar Château Liversan i kommunen Saint-Sauveur som gränsar till Pauillac i öster med Château Pontet Canet och Château Grand Puy Lacoste som nära grannar. Egendomen klassificerades som en Cru Bourgeois 1932 och håller fortfarande mycket hög klass med klassiska viner (svarta vinbär och blyerts) till ett mycket bra pris.

De första ägarna var familjen Marquis de Latresne på 1700-talet och därefter följde en mängd olika ägare. 

Liversan köptes av familjen Polignac 1984 (Prince Guy de Polignac - släkting till kungafamiljen i Monaco) efter att de hade sålt sin del i Champagnehuset Pommery. Egendomen, som då var i ganska dåligt skick, renoverades efter hand till en modern anläggning.

Efter en familjetragedi i början av 1990-talet sålde familjen av en del av egendomen till de förra ägarna, Boncampe, och sedan drev man slottet tillsammans. Men från 1995 var det familjen Lapalu som skötte egendomen. 1996 skapade man Les Trois Châteaux som inkluderade förutom Liversan, Patache d'Aux och Lacombe Noaillac. 

Sedan 2010 ingår Les Trois Châteaux  i Antoine Moueix stall. Man har gjort omfattande investeringar i såväl vineriet som vingårdarna. Sedan 2019 sköts egendomen som ett joint venture tillsammans med kinesiska Changyu.

Liversan är på 50 hektar och är klassad som en Cru Bourgeois. Rankorna är planterade i ett sammanhängade block på sandigt-siltigt grus ovanpå grusig lera med inslag kvartsfraktioner och kalkstensfragment - dvs den jordmån som gjort Haut-Médocs egendomar så berömda. Huvudvinet brukar göras på på en blandning av cirka 50% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon kompletterat med Cabernet Franc och Petit Verdot.

Vinet lagras på franska ekfat varav 25 % på nya fat, 25 % på ett år gamla fat, 25 % på två år gamla fat och 25 % på tankar i 12 till 14 månader. Vinet brukar beskrivas som väldigt typiskt för området med fin lagringspotential och där kärnan är finess och elegans och inte bara kraft. Välkända Derencourt Consultants anlitas vid vinmakningen.

Så smakar vinerna från Château Liversan

Egendomen gör klassisk lagringsbar Haut Médoc vilket innebär ganska kraftfulla viner med smaker av mörka bär (svarta vinbär och plommon) och med inslag av blyerts och cigarrlåda (ekfat). Vinerna har en fin struktur med både balans och finess och kan lätt lagras i 5 till 10 år för den som så önskar och har möjligheterna.

Mat till vinerna från Château Liversan

Vinerna från Château Liversan gör sig utmärkt till det traditionella franska köket med mycket kött och vilt. Men de välbalanserade och finessrika smakerna gör också att det är lätt att para egendomens viner med lite mer smakrika grönsaksrätter.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du