Mer om viner från Mauro Molino
En av lärjungarna till Elio Altare och definitivt i den modernistiska skolan. Mauro Molino utbildade sig till önolog och arbetade ett tag i Emilia Romagna men 1978 återvände han till och tog över ansvaret för familjeegendomen i La Morra Barolo. Egendomen grundades av Mauros far Giuseppe 1953 som då sålde druvorna vidare till det lokala kooperativet. I dag har Mauro, som arbetar tillsammans med sin son Matteo och dotter Martina, 12 hektar till förfogande och producerar årligen någonstans mellan 70000-75000 buteljer.
Vinifikationen skedde tidigare i rotofermentatorer (roterande jäskar) men numera i vanliga ståltankar. Och Barolovinerna lagras på franska 225-liters fat av Allierek (en del nya).
Förutom en vanlig Barolo och de tre vingårdsvinerna ("cru") Barolo Galinotto, Barolo Bricco Luciani Vigna Gancia och Barolo Conca så gör Mauro Molino en vanlig Barbera (som enbart framställs och lagras på ståltank) och en mer seriös Barbera Barbera d'Alba Vigna Gatterre som får 18 månader på fransk ek (50 procent nya fat).
Idag är det Mauros son Matteo och dotter Martina som frontar företaget och vinerna har gått i en mer traditionell riktning med längre macerationstider.