När det gäller dessertviner, har de flesta hört talas om Sauternes eller kanske några har hört talas om Tokai, de söta vita vinerna från Ungern. Men få har hört talas om de söta vinerna från Österrike Burgenland region. Det finns flera orsaker till detta. År 1945 Alois Kracher, Sr. var 17 år gammal. Hemstaden Illmitz var dålig och underutvecklade till att börja med, och kriget hade inte varit snäll mot Byn.
De flesta bönder i området odlade druvor tillsammans med sina andra grödor. Många framställt vin för sig själva, och säljs antingen som bulk vin eller druvor som en inkomstkälla. Femton år senare av svett, bland annat hade han ett andra jobb som slaktare för att få det att gå ihop. År 1959 kom skörden kom som skulle förändrade allt. Det var den första årgången som verkligen innebar att man gjorde ett vin som var för bra för att säljas på bulk. För första gången gjorde man ett vin med egen etikett och det blev starten till något helt nytt och stort skulle det visa sig
Kracher, Jr tog över som vinmakare år 1982, ett år efter Alois Kracher, Sr. gjorde vad han trodde var den bästa årgång 1981. Det hände också att vara samma år Gerhard Kracher föddes. Kracher, Jr. gått ut ur hans verksamhet för att resa runt än att jobba på vingården, och han började resa utomlands för att besöka kända söta vinproducerande regioner. Och småningom blev han vän med general manager på Chateau d'Yquem. Efter det började Kracher att utforska franska vinframställning och dess teknik. Tron på att hans söta viner var helt olika i världen var en sak. Att få människor faktiskt smaka dem var en helt annan femma. Av frustration, 1988 Kracher, Jr beslöt att han skulle hålla en blindprovning av sina viner tillsammans med de Château d'Yquem, och i ett drag som senare verkar helt ödesdigra, bestämde han sig för att helt enkelt utannonsera blindprovningen som en Chateau d'Yquem provning med sina viner bland dem. Efter de olika provningarna visade sig att alla tycket att just den här var bäst. Och sedan visade sig vara en Kracher vin som vann varje flight. Sedan dess har Kracher blivit en legend och nu har sonen tagit över vingården efter sin fars död år 2007.
Successivt från 2001, har Gerhard Kracher mer och mer tagit över rollen som vinmakare och sitt ansvar för vingården vid internationella presentationer och idag producerar man superviner både söta och idag torra viner som är feta och komplexa. Låga skördeuttag och noga utvalda druvor ger enormt hög kvalitétsviner som håller världsklass idag.