Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dominio de Pingus Pingus 2018

Dominio de PingusPingus 2018

Spanien, Ribera del Duero, 750 ml, 14,5%

Peter Sisseck är ett av vinvärldens stora namn. Men namnet på Spaniens främsta kultvin är det faktiskt hans danska faster som ligger bakom. Det var hon som gav honom smeknamnet Pingus efter en dansk seriefigur när hon tröttnat på att blanda ihop honom med en annan Peter i släkten. Hans extraordinära···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Kraftfull, koncentrerad doft med fantastiskt djup, mörka bär, björnbär, körsbär samt en fin mineralton. Lång, ungdomlig, eftersmak med fantastisk syra och karaktär av rostade ekfat, inslag av kryddor, björnbär, plommon och kakao. Vinet har en fantastisk balans mellan koncentration, kraft och svalodlad elegans

Drickes
2024-2035
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineAdvocate
100p "This is precise and pure; Sisseck is thorough and meticulous, and the wine shows that precision"

I was really looking forward to the bottled version of the 2018 Pingus after a great showing of the cask sample last year. Part of the wine matured in 20,000-liter oak casks, so it's not all barrique. This is the first time they used the vats, and based on the results, Sisseck thinks in the future Pingus will be around 50% in oak vats. The Pingus vines were planted in 1929 in two different sectors of the village of La Horra, Barroso and San Cristobal and contain some 2% other varieties. The vineyards are certified organic and biodynamic and are manicured like few vineyards in Spain. The wine is subtle and harmonious, elegant and insinuating, with all the components in very good balance. This is precise and pure; Sisseck is thorough and meticulous, and the wine shows that precision. This follows the line of the 2016, showing very well even if it was bottled only one month before I tasted it. 9,300 bottles were filled in August 2020.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Peter Sisseck startade utvecklingen av Dominio de Pingus redan 1990, då han var ansvarig för Hacienda Monasterio. Bland förebilderna nämns: Angélus, Le Pin och Valandraud i Bordeaux, Domänerna Leroy och Laurent i Bourgogne. Inga dåliga förebilder! Peter Sisseck är av den åsikten att ’vinet görs i vingården’. Man talar om fyra hörnstenar som gör Pingus så eftertraktad: 10 hektar med riktigt gamla stockar, 60 till 80 år gamla med Tinto del Pais mao Tempranillo. Dessa vingårdar ligger i La Horra, Sotillio, Pesquera och Valbueña. Green-harvest, som endast ger 3-4 klasar per ranka. ’Det är viktigt att få balans mellan uttaget och naturens nycker’. Supermogen frukt, 115 dagar mellan blommning och skörd. Avstjälkningen gör druva för druva! Uttaget ligger på 20hl per hektar vilket ger 1 kg frukt per ranka! Druvorna trampas i små tankar, 200% procent helt ny, fransk ek i barriquerna, jästkontakt under jäsning och lagring, absolut ingen klarning eller filtrering.

http://www.dominiopingus.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du