Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Anza Diego Magana Anza Rioja 2020

Anza Diego MaganaAnza Rioja 2020

Spanien, Rioja, 750 ml, 13,5%

Diego Magaña tillhör en av de hetaste producenterna i den nya generationen av spanska vinmakare. En lärjunge till Raul Perez som började i Bierzo men som nu även gör lysande viner i Rioja. Anza är ett vin gjort i La Rioja Alavesa, ett av de tre områdena i D.O.Ca. Rioja. Denna region ligger söder om ···

Styckvis

199 kr

/flaskaOrd. pris 259 kr
Låda (6 st)

1 194 kr

Ord. pris 1 554 kr
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Ren fruktig och elegant doft med florala inslag och toner av röda och mörka bär, lakrits, fat och örter. Smaken är harmonisk, fruktig och mjuk med finstämda tanniner och mineralitet. Det finns ett tilltalande djup och komplexitet i smaken. Lång, torr och elegant eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

WineAdvocate
94p "incredibly elegant and subtle, very young, tender and delicate"

There are tender and subtle aromas in the 2020 Anza, yes, flowers, berries and herbs but also something reminiscent of very soft marzipan. The wine is incredibly elegant and subtle, very young, tender and delicate, still a baby; it's from a year when he got higher yields and the grapes ripened thoroughly, and the wines are ripe but without excess. It has 13.5% alcohol and soft, integrated acidity; it matured in 500-liter and oak foudre for 10 months. This should get rid of its baby fat with a little more time in bottle. 13,000 bottles were filled in August 2021.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

?En av de hetaste vinmakarna i den nya generationen i Spanien. Diego Magaña gör eleganta och finessrika viner i Bierzo och Rioja.

Diego Magaña är redan ett av de hetaste namnen bland den nya generationen vinmakare i Spanien. Han är s till Juan Magaña vars Viña Magaña i Navarra nått ikon-status under de senaste 40 åren. Diego började jobba med sin far under mitten av 2000-talet. Men 2014 fick kärleken till vinerna från Bierzo och vänskapen med områdets klarast lysande stjärna, Raúl Pérez, honom att starta det egna projektet Dominio de Anza, med bas i vännens faciliteter.

Diegos odlingar i nordvästra Bierzo består av 80-100 år gamla rankor, spritt över en handfull lägen med en total area på ca på 3-4 hektar. Fokus framöver ligger på att återplantera gamla vingårdar med sticklingar från gamla rankor. Men just nu kompletteras de egna odlingarna med inköpta druvor från angränsande vingårdar.

Sedan starten 2014 har Diego utökat projektet till att omfatta Rioja. Hans familj har vingårdar i Rioja Basa, men Diego var ute efter de högre belägna odlingarna i Alavesa. Här är det svårt att hitta frukt, men 2016 gick drömmen i uppfyllelse då han fick tag i 2,5 hektar med gamla rankor.

Sedan dess har odlingarna utökats och idag har han 4,5 hektar kring byarna Kripan, Elvillar och Laguardia. De olika odlingslotterna är små och avkastningen liten från de 30-90 år gamla rankorna. Tempranillo utgör självklart den största delen men lite garnacha, graciano, mazuelo, viura och malvasia riojana återfinns också i vingårdarna. Målbilden oavsett ursprung är viner som speglar växtplatsen och när det gäller vineriet är Diegos ledord 'Mi receta es que no hayreceta' - receptet är att det inte finns något recept. ?.rgången avgör tillvägagångssätt

Diegos viner är fulla av ren och energirik frukt som visar upp Rioja från sin mest eleganta och burgundiska sida. Varje vingårdsdel skörda för sig och urlakning/maceration sker normalt i tre veckor. Han använder endast den naturliga jästen och vinerna jäser traditionellt i öppna jäskar och han använder sig gärna av hela klasar. Därefter lagras vinerna i använda ekfat på mellan 225-500 liter.  

Så smakar vinerna från Diego Magaña

Vinerna från Diego är fulla av röd fräsch och elegant frukt. En stil som gjort honom till en av fixstjärnorna i sin generation. Här finns också en nyanserad kryddighet och balanserade inslag av ekfat (choklad och nötter). Vinerna har en otroligt fin personlighet. 

Mat till vinerna från Diego Magaña

Vinerna från Diego Magaña gör sig utmärkt till lite lättare kötträtter av fågel, nöt eller fläsk som betonar rena smaker och råvarorna. Användningsområdet hamnar mitt emellan Bordeaux och Bourgogne och de kan med fördel drickas till vilt, en coq au vin eller varför inte helgens biff och bea. De funkar också utmärkt till smakrika grönsaksrätter. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du