Filtrera & anpassa

Viner från Anza Diego Magana

En av de hetaste vinmakarna i den nya generationen i Spanien. Diego Magaa gör eleganta och finessrika viner i Bierzo och Rioja.Diego Magaa är redan ett av de hetaste namnen bland den nya generationen vinmakare i Spanien. Han är s till Juan Magaa vars ...

Läs mer om Anza Diego Magana
Dölj atlas

Mer om viner från Anza Diego Magana

?En av de hetaste vinmakarna i den nya generationen i Spanien. Diego Magaña gör eleganta och finessrika viner i Bierzo och Rioja.

Diego Magaña är redan ett av de hetaste namnen bland den nya generationen vinmakare i Spanien. Han är s till Juan Magaña vars Viña Magaña i Navarra nått ikon-status under de senaste 40 åren. Diego började jobba med sin far under mitten av 2000-talet. Men 2014 fick kärleken till vinerna från Bierzo och vänskapen med områdets klarast lysande stjärna, Raúl Pérez, honom att starta det egna projektet Dominio de Anza, med bas i vännens faciliteter.

Diegos odlingar i nordvästra Bierzo består av 80-100 år gamla rankor, spritt över en handfull lägen med en total area på ca på 3-4 hektar. Fokus framöver ligger på att återplantera gamla vingårdar med sticklingar från gamla rankor. Men just nu kompletteras de egna odlingarna med inköpta druvor från angränsande vingårdar.

Sedan starten 2014 har Diego utökat projektet till att omfatta Rioja. Hans familj har vingårdar i Rioja Basa, men Diego var ute efter de högre belägna odlingarna i Alavesa. Här är det svårt att hitta frukt, men 2016 gick drömmen i uppfyllelse då han fick tag i 2,5 hektar med gamla rankor.

Sedan dess har odlingarna utökats och idag har han 4,5 hektar kring byarna Kripan, Elvillar och Laguardia. De olika odlingslotterna är små och avkastningen liten från de 30-90 år gamla rankorna. Tempranillo utgör självklart den största delen men lite garnacha, graciano, mazuelo, viura och malvasia riojana återfinns också i vingårdarna. Målbilden oavsett ursprung är viner som speglar växtplatsen och när det gäller vineriet är Diegos ledord 'Mi receta es que no hayreceta' - receptet är att det inte finns något recept. ?.rgången avgör tillvägagångssätt

Diegos viner är fulla av ren och energirik frukt som visar upp Rioja från sin mest eleganta och burgundiska sida. Varje vingårdsdel skörda för sig och urlakning/maceration sker normalt i tre veckor. Han använder endast den naturliga jästen och vinerna jäser traditionellt i öppna jäskar och han använder sig gärna av hela klasar. Därefter lagras vinerna i använda ekfat på mellan 225-500 liter.  

Så smakar vinerna från Diego Magaña

Vinerna från Diego är fulla av röd fräsch och elegant frukt. En stil som gjort honom till en av fixstjärnorna i sin generation. Här finns också en nyanserad kryddighet och balanserade inslag av ekfat (choklad och nötter). Vinerna har en otroligt fin personlighet. 

Mat till vinerna från Diego Magaña

Vinerna från Diego Magaña gör sig utmärkt till lite lättare kötträtter av fågel, nöt eller fläsk som betonar rena smaker och råvarorna. Användningsområdet hamnar mitt emellan Bordeaux och Bourgogne och de kan med fördel drickas till vilt, en coq au vin eller varför inte helgens biff och bea. De funkar också utmärkt till smakrika grönsaksrätter. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du