Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Diverse Producenter Mogna favoriter till kött och grillat

Diverse ProducenterMogna favoriter till kött och grillat

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Tre viner som börjar få härliga mognadstoner. Pierre Amadieu, Gigondas Grand Romane Tête de Cuvée VV 2010 smakar fylligt och utvecklat med inslag av plommon, torkade frukter och örtkryddor. Hewitson, Baby Bush Mourvedre 2010 blandar det bästa från nya och gamla världen med tät men mjuk mörk frukt och inslag av vilt, peppar och kryddor. Slutligen Pierre Amadieu, Gigondas Romane Machotte 2010 som har en bra intensitet i frukten med utvecklade smaker av röda bär, läder och torkad frukt. Lång kryddig/pepprig eftersmak. 

Drickes
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1-3 timmar

Så tycker experterna

Rhone Report
93p 93 p (Pierre Amadieu, Gigondas Grand Romane Tête de Cuvée VV 2010)

Even better and a selection of older vines (Grenache, Syrah, and Mourvedre) that is aged both in larger oak casks and smaller barrels, the 2010 Domaine Grand Romane is a big, ripe Gigondas that possess loads of texture, medium to full-body, and a plenty of length on the finish. Notions of black raspberry, pepper, and smoked earth all show here, and there is a hint of the barrique aging with a touch of vanilla showing with air. Give bottles 2-3 years in the cellar, and then enjoy over the following decade or more.

Decanter
4/5 Stars (Pierre Amadieu, Gigondas Grand Romane Tête de Cuvée VV 2010)

Tar, oak and liquorice nose. Modern palate with a sweet core of plum fruit and oaky length. Will become more complex from 2016.

JamesHalliday
93p 93 p (Hewitson, Baby Bush Mourvedre 2010)

The vineyard was established with cuttings from the 1853 mourvèdre planting (the oldest in the world); light, bright crimson, the medium-bodied palate has attractive red berry, spicy fruit, with none of the fearsome tannins the variety can produce.

WineAdvocate
90p 90 p (Hewitson, Baby Bush Mourvedre 2010)

Made from 100% Mourvèdre coming from younger vines that were cloned from the 1853 Old Garden block, the 2010 Baby Bush Mourvèdre has a medium-deep garnet-purple color and aromas of damp loam and black truffles over warm plums, blackberry tart and black olives. Medium to full bodied with some chewy tannins, it has a pleasant earthy / meaty character complimenting the black fruits with refreshing acidity and a long finish. Drink this one now to 2019.

Tanzer International WineCellar
91p 91-93 p (Pierre Amadieu, Gigondas Romane Machotte 2010)

WineSpectator
92p 92 p, Outstanding! (Pierre Amadieu, Gigondas Romane Machotte 2010)

A singed mesquite note laces the plum, blackberry and black currant fruit from start to finish, while toasted fennel seed, licorice snap and charcoal notes fill in on the finish. Nicely defined, with a subtly persistent finish. Best from 2013 through 2023

Rhone Report
90p 90 p (Pierre Amadieu, Gigondas Romane Machotte 2010)

Coming from 40-year-old vines and hillside plots located at an altitude between 260-400 meters, the 2010 Pierre Amadieu Gigondas Romane Machotte is a blend of 80% Grenache and 20% Syrah that?s aged half in large oak casks, and half in 3-year-old barrels. Aromatic and perfumed, it has beautiful kirsch, potpourri, ground pepper, and floral qualities that flow to a medium-bodied, silky, and overall elegantly styled Gigondas. The balance here is spot on, so while it is delicious now, it should also evolve gracefully. Drink bottles over the coming decade.

JancisRobinson
91p 17/20 p, Superior! (Pierre Amadieu, Gigondas Romane Machotte 2010)

Blackish crimson and then sweet and light. Very round fruit with tannins not really in evidence (unlike the alcohol) until the very end. Just a little bit drying on the end but there is lots of satisfaction here.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Tre personliga viner som alla smakar kryddigt och kraftfullt och som alla är en perfekt matchning för den som gillar kött. Vilket du väljer till vilken rätt är mer än smaksak. Prova till grillad kyckling, grillat lamm eller helgrillad fläskkarré. Eller prova till helgens blodiga biff, bea och klyftpotatis eller till viltfärsbiffar med tzatziki. 

Producenten

Vinproduktion är en av de äldsta kända konsterna i världen, som sträcker sig tillbaka till 6000 f.Kr. Den är ett komplicerat hantverk som involverar flera steg från skörd till buteljering.

Det första steget i vinproduktionen är skörd av druvor. Det är viktigt att välja rätt tidpunkt för skörden, eftersom druvorna måste vara mogna nog att ge en hög kvalitet på vinet. Efter skörden tas druvorna till en vingård där de sorteras och krossas för att frigöra saften.

Nästa steg är jäsning. Saften från druvorna tillsätts jäst, som bryter ner sockret i druvmusten och omvandlar det till alkohol. Denna process kan ta några dagar eller veckor beroende på vilken typ av vin som ska tillverkas.

Efter jäsning separeras vinet från fastämnen och läggs in i fat eller andra behållare för att mogna. Vinmakaren kan bestämma sig för att lagring ska ske i flera månader till flera år, beroende på typen av vin och dess smakprofil.

Slutligen buteljeras vinet. Flaskorna fylls och förseglas, och vinet kan lagras vidare i flaskor innan det säljs till kunder.

Vinproduktion är en konst som kräver tid, tålamod och expertis. Kvaliteten på druvor, jäsning och lagring påverkar smak och kvalitet hos det färdiga vinet. Vinproduktion är en global industri och många länder har sina egna specifika tekniker och traditioner för att skapa unika och uppskattade viner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du